Kronärtskockscrème med picklad blomkål
Kronärtskocka och blomkål i en spännande kreation. Mixa botten på kronärtskockan till en len och fin kronärtskockscrème. Bjud som en liten snitt att bjuda på innan middagen, perfekt för ett stående mingel! Servera på en liten skiva baguette eller crostini. Pickla blomkål dagen innan och lägg på toppen. Fantastiskt gott tillsammans med ett glas Chardonnay såsom Brocard Bourgogne Jurassique.
Ingredienser
- 1 burk kronärtskocksbottnar (390 g)
- 1 dl olivolja
- 10 st medelstora blomkålsbuketter
- 1,5 dl vitvinsvinäger
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 2 dl grovhackad persilja
- 1 dl grovhackad basilika
- salt och peppar
Gör så här:
1. Skiva blomkålen så tunt det går. Koka upp vatten, socker och vinäger. Slå över blomkålen och ställ i kylen i minst 12 timmar.
2. Lägg kronärtskocka, örter och olivolja i en mixer. Mixa slätt och smaksätt med salt och peppar.
3. Lägg kronärtskockscrème på crostini eller krutong och garnera med den picklade blomkålen.