Recept

Kronärtskockscrème med picklad blomkål

Kronärtskocka och blomkål i en spännande kreation. Mixa botten på kronärtskockan till en len och fin kronärtskockscrème. Bjud som en liten snitt att bjuda på innan middagen, perfekt för ett stående mingel! Servera på en liten skiva baguette eller crostini. Pickla blomkål dagen innan och lägg på toppen. Fantastiskt gott tillsammans med ett glas Chardonnay såsom Brocard Bourgogne Jurassique.

Kronärtskockscrème
Ingredienser
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (390 g)
  • 1 dl olivolja
  • 10 st medelstora blomkålsbuketter
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl grovhackad persilja
  • 1 dl grovhackad basilika
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Skiva blomkålen så tunt det går. Koka upp vatten, socker och vinäger. Slå över blomkålen och ställ i kylen i minst 12 timmar.

2. Lägg kronärtskocka, örter och olivolja i en mixer. Mixa slätt och smaksätt med salt och peppar.

3. Lägg kronärtskockscrème på crostini eller krutong och garnera med den picklade blomkålen.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ