Getostcrème med rostad paprika och pinjenötter
Getost till förrätt! Varsågod, här bjuder vi på ett magiskt gott och väldigt enkelt recept på en fantastisk getostcrème. Serveras till fördrinken på ett litet kex, eller som ett tillbehör till en grillad kyckling. Gott även som dressing eller sås till en matig sallad. Prova tillsammans med den spännande nyheten från Savoie och den lilla appellationen Chignin-Bergeron – Trosset Chignin-Bergeron Les Cerisiers 2022.
Ingredienser
- 300 g getost med skal
- 1/2 dl crème fraiche
- 2 st tärnade rostade, inlagda paprikor
- 1/2 dl finskuren gräslök
- 1/dl rostade pinjenötter
- svartpeppar
- ev. salt
Gör så här:
1. Mixa ihop getost och crème fraiche i en matberedare.
2. Lägg över smeten i en bunke och tillsätt paprika och gräslök. Blanda ordentligt och smaka av med peppar och eventuellt salt.
3. Låt stå i kylen minst en timma. Lägg på crostini/krutonger och garnera med pinjenötterna.