Ceviche med svenska smaker
Här bjuder decenniets mästerkock – Catarina König – på en fantastiskt god ceviche med svenska smaker och en härlig syra. Förrätten ”Ceviche med svenska smaker” är gjord i kombination med Chablis Sainte Claire där smakerna verkligen kompletterar varandra och är i perfekt harmoni.
4

Ingredienser
- 200 g torskrygg eller hälleflundra
- 1 citron
- 1 lime
- 1/4 - 1/2 tsk salt
- 1 msk hackad färsk dill
- 1/2 gurka
- 1 salladslök
- 1 avokado
- 1/2 dl edamamebönor
- Körvel
Gör så här:
1. Skär tunna skivor av torsken (hälleflundran), ungefär samma vinkel som när man skär upp gravad lax.
2. Lägg fisken i en bunke och pressa över citron och lime. Salta, vänd runt och låt dra en timme i kylskåpet.
3. Hacka dill, finstrimla salladslök, skala och skär små kuber av gurkan, (ta bort kärnhuset som bara är vattnigt). Skär även avokado i mindre tärningar.
4. När fisken marinerats tillsätt dillen.
5. Lägg upp fisken snyggt på en tallrik. Toppa med kuber av gurka, avokado, salladslök och generöst med körvel.