Recept

Kyckling med rotfrukter och rödvinssky

Läcker kyckling med rotfrukter och rödvinssky. Enkelt att tillaga och väldigt gott, byt ut kycklingen mot quinoa eller matvete så blir receptet helt vegetariskt.

Tips! Rätten kyckling med rotfrukter och rödvinssky passar väldigt bra med vinet “TRE” från producenten Brancaia.

Portioner:

4

kyckling med rotfrukter och rödvinssky
Ingredienser
  • 600 g benfri kyckling
  • ca 1-1,5 kg blandade rotfrukter
  • 1 påse ruccola (70g)
  • 100 g tapenade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • salt och peppar
  • 3 dl mörk reducerad kalvfond
  • 4 dl rött vin
  • 1 st skivad bananschalottenlök
  • 2 timjankvistar
  • 25 g smör
  • salt, peppar och citronsaft

Gör så här:

Krydda kycklingen med salt och peppar.
Bryn i stekpanna tillsammans med några kvistar rosmarin samt två hela vitlöksklyftor. Stek klart i ugnen på ca 100 grader till en innetemperatur på ca 65 grader.
Skär rotfrukterna i önskad storlek och rosta i ugn med olivolja, salt och peppar på ca 200 grader.
Blanda tapenade med 3 msk olivolja och balsamicovinäger. När rotfrukterna är klara, vänd i rucolasalladen och häll över tapenadedressingen.
Rödvinssky
Blanda rödvin, lök och timjan i en kastrull och reducera till nästan ingen vätska återstår. Tillsätt kalvfond och låt sjuda i ca 5-10 minuter. Tillsätt smöret i tärningar och smaksätt med sal, peppar och eventuellt lite citronsaft för mer syra. Sila skyn och servera.
För en helt vegetarisk rätt, uteslut kycklingen och förstärk rotfrukterna med matvete eller quinoa.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ