Recept

Svampsoppa

En krämig svampsoppa som passar lika bra att servera som förrätt som till hela middagen. Ut i skogen och plocka svamp! Här kan du lägga i allt gott som du hittar på din vända i svampskogen. Annars går det också bra att välja dina favoriter som finns i säsong för tillfället, använd gärna flera olika sorter så får du en bredare smakpalett på din svampsoppa! Avsluta gärna med att dekorera soppan med lite plockade örter som ger en härlig grön brytning mot svampsoppan.

Servera med ett glas vit Bourgogne från Olivier Leflaive, eller varför inte prova det spanska vinet Morra Alta från det lilla vinområdet Jumilla i Spanien?

Portioner:

4-6

Svampsoppa
Ingredienser
  • 1 liter skuren blandad svamp efter säsong
  • 50 g smör
  • 1 msk plockad timjan
  • 1 liter mörk kycklingfond
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Citronsaft

Gör så här:

1. Skär den blandade svampen i mindre bitar.

2. Stek svampen i smöret tillsammans med timjan och salt.

3. Slå på kycklingfond och låt koka försiktigt i ca 15 min.

4. Tillsätt grädde och låt koka upp. Mixa därefter soppan.

5. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft för att bryta av den rika smaken av grädden.

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ