Recept

Pumpasoppa

Pumpasoppa! Förgyll höstkvällen med en värmande och smakrik pumpasoppa som passar lika bra till förrätt som till middag. Toppa med en klick gräddfil och lite hackad gräslök och servera gärna tillsammans med en bit färskt pumpabröd eller en god och rykande varm baguette. Vi rekommenderar att servera en Zinfandel till soppan. Varför inte prova det helt nya vinet från SeghesioScatena Brothers Zinfandel.

Portioner:

4

Pumpasoppa
Ingredienser
  • 1 kg tärnad muscat- eller butternutpumpa
  • 1 st skivad gul lök
  • 1,5 l ljust kycklingbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 25 g smör
  • Rostade pumpakärnor
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Rosta pumpan i ugnen på 200 grader med olivolja tills den är mjuk.

2. Under tiden pumpan rostas, svetta löken i en gryta. Tillsätt därefter vitt vin och reducera till hälften. Slå på buljongen, rosmarin och den rostade pumpan. Låt sjuda i ca 20 minuter.

3. Mixa soppan med en mixerstav så att den blir slät. Smaka av och lägg till salt och peppar om det behövs. Rosta pumpakärnorna, ringla över lite olivolja och servera tillsammans med crème fraiche och nybakat bröd.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ