Citruscrème
Krämig och len citruscrème som passar utmärkt till halstrade pilgrimsmusslor med dill och råstekt sparris, eller till en grillad laxbit med örter och krispiga salladsärtor. Njut tillsammans med ett glas elegant Chablis från Julien Brocard. Till skaldjuren passar ett glas Dune Athabasca alldeles utmärkt med den syrliga citrusmajonnäsen.
Ingredienser
- 1 dl majonnäs
- 1 dl smetana
- zest och saft från en halv citron
- zest och saft från en halv lime
- 2 msk hackad dill
- 2 msk skuren gräslök
- salt och peppar
Gör så här:
1. Blanda majonnäs och smetana i en bunke.
2. Tillsätt zest och saft av citron och lime. Blanda noga.
3. Finhacka dill och gräslök. Tillsätt dessa och smaka av med salt och peppar.
4. Låt gärna din citruscrème stå och dra i minst fyra timmar innan servering.