Färska bönor med tryffeldressing
Botanisera bland spännande och färska bönor i grönsaksdisken. Välj ut de du gillar bäst eller leta efter nya favoriter och gör en bönsallad. Ringla över en härligt krämig tryffeldressing och servera som tillbehör till det du gillar att grilla! Vinkocken Anders tipsar om grillad fläskkotlett, en bit lax eller grillad paprika. Väldigt gott och enkelt! Perfekt med ett glas fruktigt och kryddigt rött vin från Rhône såsom La Piade Vinsobres.
4
Ingredienser
- 600 g blandade färska bönor (ex. haricots verts, vaxbönor, skärbönor, brytbönor)
- 2 dl Smetana
- 1 dl majonnäs
- 3 msk tartufata
- 2 mska skuren gräslök
- Saft och zest från en halv citron
- 1/2 dl strimlad bladpersilja
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Blanchera bönsorterna hastigt var för sig, eftersom de har olika koktider, i saltat vatten. Häll av och spola av dem i kallt vatten.
2. Blanda resten av ingredienserna till dressingen, förutom persiljan, smaka av med salt och peppar.
3. Lägg bönorna på ett fat och ringla över tryffeldressingen. Garnera med den strimlade persiljan.
Gott som tillbehör till grillad fläskkotlett, en bit lax eller grillad paprika.