Recept

Bearnaisedressad entrecôte med örtrostad potatis

Ett recept från Håkan Larsson, som skriver: “Vi lånar smakerna från bearnaisesåsen och gör en ljuvlig dressing som hälls över nygrillat, strimlat kött. En skön variant på potatis blir perfekt därtill, liksom det generösa sydfranska rödvinet.”

Portioner:

4

Entrecôte Håkan Larsson
Ingredienser
  • 4 skivor Entrecôte eller biffar à ca 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 tsk finkrossad vitpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 1/2 msk finhackad gul lök
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 krm salt
  • 1 dl finhackad persilja, eller färsk dragon
  • 8-10 potatisar, 600 - 700 g
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 dl hackade färska örter (typ timjan, basilika, rosmarin etc)
  • 1 klyfta vitlök, färsk
  • Ett par nypor flingsalt

Gör så här:

1. Börja med bearnaisedressingen. Koka ihop kryddor, lök, vinäger och vatten tills all vätska kokat in. Låt svalna och vispa ner oljan. Smaka av med salt och persilja eller dragon.

Örtrostad potatis
2. Borsta potatisen väl och koka den mjuk. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en ugnsfast form (eller en plåt med bakplåtspapper) och tryck till dem så skalet spricker, låt ånga av en stund. Blanda oljan med örter och pressad vitlök, fördela den över potatisen och salta. Rosta högt upp i ugnen 10-12 min tills potatisen får lite färg och blir krispig på ytan.

3. Krydda och stek eller grilla köttet så rosa du vill ha det. Skär köttet i breda strimlor och lägg upp på fat. Häll över dressingen och servera med tillsammans med den örtrostade potatisen och en grönsallad.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ