Recept

Köttbullar

Köttbullar! Varsågod, här är vinkocken Anders fantastiska recept! En riktig klassiker som vi aldrig tröttnar på och som passar alla, stora som små. Anders tycker det blir som allra godast genom att bara använda sig av kalvfärs, men det går självklart att använda det du vill.

Servera dina nystekta köttbullar tillsammans med potatisstomp, gräddsås och ett glas Ripasso från vår producent Tenuta Sant’Antonio från Toscana. Eller varför inte ett glas Zinfandel? Prova en från producenten Seghesio!

Köttbullar
Ingredienser
  • 1 kg kalvfärs
  • 500 ml grädde
  • 3 msk hackad färsk timjan
  • 2 dl finhackad gul lök
  • 1/2 del hackad gräslök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 st ägg
  • 15 g salt
  • svartpeppar
  • 1 msk nykrossad kryddpeppar för stekning

Gör så här:

1. Stek den gula löken utan att den får färg, låt svalna.

2. Blanda ägg, grädde och ströbröd i en bunke. Låt blandningen stå och dra i cirka 30 min.

3. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig smet. Forma köttbullarna till önskad storlek. Stek i rikligt med smör blandat med matolja tills de fått fin färg. Krydda med kryddpeppar när du lägger i köttbullarna i stekpannan.

4. Servera dina nystekta köttbullar med potatisstomp och gräddsås.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ