Köttbullar
Köttbullar! Varsågod, här är vinkocken Anders fantastiska recept! En riktig klassiker som vi aldrig tröttnar på och som passar alla, stora som små. Anders tycker det blir som allra godast genom att bara använda sig av kalvfärs, men det går självklart att använda det du vill.
Servera dina nystekta köttbullar tillsammans med potatisstomp, gräddsås och ett glas Ripasso från vår producent Tenuta Sant’Antonio från Toscana. För dig som serverar köttbullarna på julbordet – prova med Santa Duc Côtes du Rhône.

Ingredienser
- 1 kg kalvfärs
- 500 ml grädde
- 3 msk hackad färsk timjan
- 2 dl finhackad gul lök
- 1/2 del hackad gräslök
- 1 dl ströbröd
- 2 st ägg
- 15 g salt
- svartpeppar
- 1 msk nykrossad kryddpeppar för stekning
Gör så här:
1. Stek den gula löken utan att den får färg, låt svalna.
2. Blanda ägg, grädde och ströbröd i en bunke. Låt blandningen stå och dra i cirka 30 min.
3. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig smet. Forma köttbullarna till önskad storlek. Stek i rikligt med smör blandat med matolja tills de fått fin färg. Krydda med kryddpeppar när du lägger i köttbullarna i stekpannan.
4. Servera dina nystekta köttbullar med potatisstomp och gräddsås.