Hängmörad biff med stekt sallad och parmesan
Stekt sallad? Det låter kanske lite konstigt, men prova – det blir verkligen gott. Lägg sedan till den varma parmesandressingen så blir det smått fantastiskt i all sin enkelhet. En klassiskt grillad eller stekt biff därtill blir pricken över i:et. Som vegetariskt alternativ föreslår vi grillad portabellosvamp eller rotselleri som får stå länge i ugnen.
4
Ingredienser
- 4 skivor ca 250 g skivor biff
- 4 huvuden med hjärtsallad
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl riven parmesanost
- 2 vitlöksskivor
- 1 knippe timjan
- 2 citroner
- salt och peppar
Gör så här:
1. Krydda och stek biffskivorna snabbt på hög värme, vänd på dem och dra ned värmen till medel. Lägg i vitlök, timjan och hela smörklicken i pannan och ös köttet.Låt därefter vila i 10 min.
2. Dela citronerna och stek snittskivan tills de fått fin färg.
3. Lägg crème fraiche i en kastrull, koka upp och tillsätt parmesanost. Mixa till en slät sås med en stavmixer.
3. Dela hjärtsalladen på hälften och stek hastigt i olivolja. Efterkrydda köttet och salladen. Toppa den varma parmesandressingen över salladen och servera med citronen som ger en fin fräschör till rätten.
Tips!
Logan Weemala Shiraz i glaset. Ett vin som kommer från en svalare del av Australien och har en mer europeisk stil med pigg syra. Perfekt tillsammans med stekt eller grillad citron till för att bygga smakkombinationerna.