Recept
Citrusmarinerad rödtunga
Portioner:
4

Ingredienser
- 200 g tunt skivad rödtunga
- 1 dl limejuice
- 1 dl citronjuice
- 3 cm riven ingefära
- 2 msk strösocker
- 1/2 msk salt
- 1 äggula
- 2 dl matolja
- 1 msk fransk senap
- Saft och zest av en halv citron
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1/2 dl hackad gräslök
- Soja
- ca 500 g blomkål
Gör så här:
1. Skär fisken i små kuber, ca 1 cm
2. Blanda limejuice, citronjuice, ingefära, strösocker och salt. Lägg i den skurna fisken i ca 10 minuter.
3. Blanda ägg, senap, vinäger och citron i en bunke.
4. Tillsätt oljan försiktigt under vispning. Smaka av med soja och gräslök.
5. Skär blomkålen och stek hastigt i en matsked olivolja. Salta och peppra
6. Lägg blomkålen och den marinerade rödtungan på en tallrik och klicka ut sojamajonäsen. Garnera gärna med plockade örter som dill, körvel eller dragon.