Albariñons mästare

Laurent Miquel är en ung och företagsam vinmakare med rötter i Saint Chinian och familjeegendomen Château Cazal Viel. Denna egendom på cirka 150 hektar, har varit en central odlare i flera sekel men drabbades hårt av flera generationers vanstyre. Henri Miquel, som är Laurents far, byggde enträget åter upp egendomen till en av de ledande i Saint Chinian och Languedoc.

Laurent utbildade sig till vinmakare och har med Château Cazal Viel som bas bildat en négociant-verksamhet under sitt eget namn. I samarbete med druvodlare i Languedoc skapar Laurent moderna viner med intensiv fruktighet men med en solid struktur. Han är ovanlig på fler sätt än ett, till exempel utgör 50 % av hans produktion av endast vita viner. Generellt för regionen ligger siffran på 20 %. Han är också den förste franske vinmakaren som har planterat Albarino och återinfört druvsorten till Frankrike.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Laurent Miquel

Vinmakare:

Laurent Miquel

Grundades:

1791

Land:

Frankrike

Region:

Languedoc-Roussillon

Yta:

150 hektar

Laurent Miquel

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ