Klassiskt och elegant från Baden

Weingut Franz Keller

Med ett ben i det traditionella och det andra i den moderna utvecklingen drivs den 32 hektar stora egendom idag av två generationer Keller – Fritz och Friedrich. Idag anses man vara på toppen bland Tysklands producenter av Pinot Noir-viner.

Badbergstrasse 44 D-79235 Vogtsburg-Oberbergen Kaiserstuhl Baden

www.franz-keller.de/en/winery/winery

Weingut Franz Keller är en egendom som idag drivs av två generationer Keller genom Fritz och Friedrich. Med ett ben i den långa tradition som finns i området, och ett ben i den moderna utvecklingen så har man skickligt navigerat sig fram till toppen av Tysklands främsta producenter av Pinot Noir-viner. På 60-talet kämpade Franz Keller för att bevara terrasserna i de branta vingårdarna som ligger på egendomen. Dessa förvaltas idag på bästa sätt genom ekologiskt och ambitiöst vingårdsarbete. Man driver också sedan länge flera restauranger, bland annat Schwarzer Adler som ända sedan 1969 haft minst en Michelinstjärna. Det har därför alltid varit naturligt att producera matorienterade och eleganta viner med stor fräschör och fin struktur. Bourgogne är en stilistisk förebild men man vill samtidigt ge plats för karaktären från den unika terroir som finns i området runt Kaiserstuhl, vulkanisk jordmån med vissa inslag av kalksten. 2013 invigdes ett nytt vineri, byggt i flera våningar och helt insprängt i berget. Det möjliggör arbete med hjälp av gravitation i vineriet, vilket gör att man hantera vinet så skonsamt möjligt under vinifikation och lagring.

TYSKLAND

Här produceras några av världens absolut bästa vita viner i både torr stil och med sötma

I Tyskland finns några av de nordligaste belägna vingårdarna i Europa där man kan odla högkvalitativa druvsorter och antalet toppårgångar blir bara fler. Även de röda vinerna härifrån börjar nå en hög nivå och få ett internationellt erkännande. Med en ny generation hungriga vinmakare på väg så är Tyskland ett vinland med framtiden för sig.

Fakta

Producent:

Weingut Franz Keller

Vinmakare:

Fritz och Friedrich Keller

Grundades:

1892

Land:

Tyskland

Region:

Baden

Yta:

32 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ