Vit sparris med råmarinerad rödtunga och sojamajonnäs
Vit sparris – äntligen är den här! Servera med råmarinerad rödtunga och en sojamajonnäs så har du en perfekt förrätt. Här har Vinkocken Anders komponerat ihop ett recept som passar perfekt med en Riesling Kabinett, eller en med lite restsötma som Leitz Dragonstone.
Riesling och vit sparris – det kan nog vare definitionen av att passa som handen i handsken, väldigt gott är det i alla fall!
Ingredienser
- Ca 12 st skalade vita sparrisar
- 200 g rödtunga skuren i tunna skivor
- 1 dl limejuice
- 3 cm riven ingefära
- 1 st tunt skivad röd chili
- 1 dl citronjuice
- 2 msk strösocker
- ½ msk salt
- ½ dl grovhackad koriander
- 1 dl majonnäs
- 2 msk dl japansk soja
- 1 msk söt soja
Gör så här:
1. Skala och koka sedan sparrisen i saltat vatten och en klick smör tills det återstår en viss spänst.
2. Blanda limejuice, citronjuice, chili, ingefära, socker och salt i en bunke. marinera den skurna rödtungan i ca 10 minuter, låt sedan hänga av från marinaden.
3. Blanda söt och japansk soja med majonnäsen.
4. Lägg upp sparrisen på tallrik och garnera med den marinerade rödtungan, avsluta med att ringla över majonnäsen och strö över den grovhackade koriandern.
Tips! Servera Vit sparris med råmarinerad rödtunga och sojamajonnäs med ett glas kabinett Riesling!