Grillad sparris och knipplök med paprikafärskost
Våren och sommaren är här och det innebär att primörerna äntligen finns och är som bäst! Här får ni ett härligt recept på grillad sparris med knipplök och paprikafärskost. Perfekt som ett tillbehör till exempelvis grillad kyckling, eller som en helt vegetarisk förrätt!
Servera direkt på tallrik eller på ett vackert fat och toppa med gräslök. I glaset serverar vi gärna ett glas rosé i världsklass från Domaine Tempier i Bandol. För den som gillar Riesling tipsar vi gärna om Magic Mountain från Weingut Leitz.
Ingredienser
- 2 knippen grön sparris
- 10 st färska lökar på knippe
- 100 g färskost
- 2 st grillade och skalade paprikor på burk
- 2 msk sherryvinäger
- 3 msk finskuren gräslök
- salt, peppar och olivolja
Gör så här:
1. Mixa paprikorna med vinäger och färskost med en mixerstav. Smaksätt med salt och peppar.
2. Skär av botten på sparrisen och dela lökarna. Marinera med lite olivolja och salt i cirka 10 minuter.
3. Börja med att grilla lökarna på svag värme tills de blir lite mjuka, al dente är bra. Grilla sparrisen hastigt på lite högre temperatur.
4. Lägg upp lök och grillad sparris på tallrik eller ett vackert fat. Ringla över paprikasåsen och garnera med gräslöken.