Recept

Varmrökt laxröra med asiatisk touch

En mångsidig laxröra med varmrökt lax och asiatiska smaker från ingefära och koriander. Perfekt som förrätt på en toast eller bara helt enkelt tillsammans med nykokt färskpotatis. Passar utmärkt att servera tillsammans med en härlig grönsallad också. Möjligheterna är många och både Riesling och Gelber Muskateller passar utmärkt att servera till detta.

Lax- och räkröra
Ingredienser
  • ca 500 g varmrökt lax
  • 3 dl crème fraiche
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • Zest och saft från en lime
  • 1/2 dl grovhackad koriander
  • 3 msk finriven ingefära
  • 1 msk fisksås
  • Salt, peppar
  • ev. lite citronsaft

Gör så här:

1. Plocka av laxköttet från skinnet och se till att inga ben följer med.

2. Hacka gräslök och koriander, riv ingefäran fint. Blanda med crème fraiche, fisksås och lime. Smaka av med av med salt, peppar och eventuellt med citronsaft.

3. Servera på en toast, som ett litet snacks med krutonger på toppen eller till en matig sallad. Passar även utmärkt till nykokt färskpotatis.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ