Recept

Varm parmesandressing

Det är nog svårt att göra det enklare än så här, med bara två ingredienser – créme fraiche och parmesan. Så gott och så användbart. Under sparrissäsongen är det en perfekt kombo till den vita sparrisen och den fungerar utmärkt bra till en matig sallad, till en grillad kyckling eller varför inte en bit lax i ugnen?

Parmesandressing
Ingredienser
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och peppar
  • ev. citronsaft

Gör så här:

1. Koka upp crème fraichen och låt sjuda i ca 5 min.

2. Riv parmesanosten, lägg i den varma crème fraichen och mixa med en stavmixer.

3. Smaksätt med salt och peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt lite citronsaft om dressingen känns för rik i smaken.
Var lite försiktig med saltet till en början då osten har en hög sälta.

Servera till vit sparris, till helgrillad kyckling eller till en matig sallad.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ