Skaldjurspasta à la Sophie Björkman
En krämig skaldjurspasta fylld med färska räkor och havskräftor, signerad matskribenten Sophie Björkman @sophiiebjorkman. Lätt att laga och snyggt att servera med några oskalade skaldjur på tallriken. Perfekt med ett glas Chablis till skaldjurspasta – prova med Petit Chablis Sainte Claire från Chablismästaren Jean-Marc Brocard.
4
Ingredienser
- 400 g Pappardelle
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 1 gul lök, hackad
- 3 msk tomatpuré
- 400 g körsbärstomater på burk
- 1 dl vatten
- 2,5 dl vispgrädde
- en stor klick smör
- hackad persilja
- Havskräftor
- 200 g räkor, skalade (spara gärna några oskalade till dekoration)
Gör så här:
1. Hacka vitlök och gul lök
2. Lägg en stor klick smör i en stekpanna och stek löken så att den blir mjuk
3. Tillsätt tomatpurén och rör om, stek en stund till
4. Häll på körsbärstomaterna och vatten, krydda upp med salt och peppar
5. Låt koka ihop cirka 20 minuter
6. Häll på grädden och låt koka minst 20 minuter till, så att allting blir riktigt krämigt
7. Koka pastan cirka 2 minuter kortare än koktiden på paketet visar
8. Häll ner pastan i såsen och rör om väl
9. Vänd ner de skalade räkorna och hackad persilja
10. Toppa till slut med de oskalade räkorna samt havskräftorna
11. Servera med tillsammans med vinet