Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
Snabb pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater och parmesan. Perfekt vardagsmiddag då den är enkel och snabb att tillaga och även går utmärkt att göra helt vegetarisk genom att byta ut fläsket mot exempelvis bönor eller kikärtor. Pricken över i:et ges av örter som basilika och gräslök.
En pasta med fläsksida, tomater och parmesan känns som en given match med ett rött vin från Toscana, där vi gärna tipsar om vinhuset Brancaia. Vinet “TRE” produceras som namnet låter med tre olika druvsorter- Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon från tre olika vingårdar som ger ett medelfylligt, smakrikt och fruktdrivet rött vin, perfekt till denna pasta!
4 portioner

Ingredienser
- Ca 400 g pasta av valfri sort
- 500 g tärnat rimmat fläsk
- 20 st halverade körsbärstomater
- 4 msk hackad gräslök
- ½ dl strimlad basilika
- 100 g riven parmesan
- ½ dl rödvinsvinäger
- ½ dl balsamvinäger
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten.
- Spara 1 dl av kokvattnet.
- Låt vinägern koka in och fläsket få färg i stekpannan.
- Avsluta med att lägga i tomaterna och gräslök.
- Blanda sedan allt med pastan och kokvattnet.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera i en skål eller på tallrik och garnera med basilika och riven parmesanost.