Recept

Skaldjurspasta à la Sophie Björkman

En krämig skaldjurspasta fylld med färska räkor och havskräftor, signerad matskribenten Sophie Björkman @sophiiebjorkman. Lätt att laga och snyggt att servera med några oskalade skaldjur på tallriken. Perfekt med ett glas Chablis till skaldjurspasta – prova med Petit Chablis Sainte Claire från Chablismästaren Jean-Marc Brocard.

Portioner:

4

Skaldjurspasta Sophie Björkman
Ingredienser
  • 400 g Pappardelle
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl vispgrädde
  • en stor klick smör
  • hackad persilja
  • Havskräftor
  • 200 g räkor, skalade (spara gärna några oskalade till dekoration)

Gör så här:

1. Hacka vitlök och gul lök

2. Lägg en stor klick smör i en stekpanna och stek löken så att den blir mjuk

3. Tillsätt tomatpurén och rör om, stek en stund till

4. Häll på körsbärstomaterna och vatten, krydda upp med salt och peppar

5. Låt koka ihop cirka 20 minuter

6. Häll på grädden och låt koka minst 20 minuter till, så att allting blir riktigt krämigt

7. Koka pastan cirka 2 minuter kortare än koktiden på paketet visar

8. Häll ner pastan i såsen och rör om väl

9. Vänd ner de skalade räkorna och hackad persilja

10. Toppa till slut med de oskalade räkorna samt havskräftorna

11. Servera med tillsammans med vinet

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ