Recept

Pissaladière

Dröm dig bort till rivieran och laga en Pissaladière – en sydfransk klassiker gjord på frasig smördeg och toppad med vitlök, rödlök, olivolja och sardeller. I glaset – Château de la Liquières flaggskeppsvin vars sydfranska frukt ger mjukt bärig koncentration, silkiga tanniner och mineraldriven energi.

Pissalidière
Ingredienser
  • 600 g rödlök
  • ett par rosmarinkvistar
  • ett par timjankvistar
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)

  • 10 sardellfiléer i olja

  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 10 oliver, urkärnade och delade
  • färsk basilika eller persilja
  • god olivolja att ringla över din pissaladière
  • nymalen svartpeppar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°

2. Skala och skiva rödlök och vitlöksklyftor

3. Lägg lök, rosmarin och timjan i en stekpanna med olivolja. Låt det sautera tills löken är mjuk och glansig. Njut av doften!

4. Rulla ut smördeg med pappret den ligger rullad i på en plåt. Vik upp en 1 centimeter bred kant runt om hela. Nagga resten av degen med en gaffel.

5. Fördela lökblandning över smördegen och toppa med sardeller, skivade vitlöksklyftor, oliver och basilika eller persilja.

6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills degen fått färg och ser läckert frasig ut.

7. Ringla över olivolja och toppa med basilika eller persilja. Dra ett par varv med pepparkvarnen och servera till ett glas Château de la Liquière Faugères 2022, nr 3531, 179 kr

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ