Pizza Bianco á la Filip Poon
Pizza Bianco, när TV-kocken och matkreatören Filip Poon själv får välja. Här bjuder han oss på sitt recept på denna goda pizza med Portabellosvamp, rödlök, crème fraiche och lite citron för att addera lite syra. En perfekt match tillsammans med det röda vinet Morra Alta från spanska Jumilla i glaset. Syran i vinet balanserar fetman och syran i maten. En riktigt snygg kombo!
1 pizza

Ingredienser
- 1 st pizzadeg (gör din egen eller köp färdig)
- 1/2 portabellosvamp, skivad
- 1 mozzarella, grovt riven
- 1/2 rödlök, skivad i ringar
- 4 msk Crème Fraiche
- 1/4 citron, juice
- 1 dl ruccola
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220-250°c, eller så högt din ugn går.
2. Kavla ut pizzadegen och bred på Crème Fraiche.
3. Lägg på skivad svamp, riven mozzarella och skivad rödlök.
4. Salta lätt och baka i ugnen antingen på en pizzasten eller på en ugnsplåt. Ca 5 – 10min (beroende på ugn och temperatur).
5. Ta ut och pressa lite citronsaft över samt garnera med ruccola.
Vintips! Morra Alta Organic Monastrell