Recept

Piggvar med hummer, örter och rostad hummerfond

En lyxig tallrik med Piggvar och hummer som serveras tillsammans med en smakrik och örtig hummerfond. Ljuvliga smaker och en fantastiskt god middag.

Portioner:

4

Piggvar, hummer, örter
Ingredienser
  • 800 g piggvarsfilé (eller annan plattfisk såsom rödtunga, slätvar etc)
  • 1 st kokt hummer
  • 2 dl hummerbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 30 g smör
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad gräslök
  • citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Koka din egen hummerfond – recept hittar du här.

2. Koka upp fonden och tillsätt smör.

2. Dela piggvaren i fyra bitar. Hetta upp en stekpanna, blanda smör och olivolja och stek dem försiktigt.

3. Koka upp crème fraiche och reducera tills 1,5 del återstår. Dela hummerköttet i ca 1 cm stora bitar. Hacka dragon, persilja och gräslök. Tillsätt hummer och örter i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera piggvar tillsammans med hummerfond och små smörslungade delikatesspotatisar.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ