Piggvar med hummer, örter och rostad hummerfond
En lyxig tallrik med Piggvar och hummer med en smakrik och örtig hummerfond. Ljuvliga smaker och en fantastiskt god rätt som kommer passa utmärkt tillsammans med Doniene XX i glaset.
4

Ingredienser
- 800 g piggvarsfilé (eller annan plattfisk såsom rödtunga, slätvar etc)
- 1 st kokt hummer
- 2 dl hummerbuljong
- 2 dl crème fraiche
- 30 g smör
- 1 msk hackad dragon
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk hackad gräslök
- citronsaft
- salt och peppar
Gör så här:
1. Koka din egen hummerfond – recept hittar du här.
2. Koka upp fonden och tillsätt smör.
2. Dela piggvaren i fyra bitar. Hetta upp en stekpanna, blanda smör och olivolja och stek dem försiktigt.
3. Koka upp crème fraiche och reducera tills 1,5 del återstår. Dela hummerköttet i ca 1 cm stora bitar. Hacka dragon, persilja och gräslök. Tillsätt hummer och örter i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera piggvar tillsammans med hummerfond och små smörslungade delikatesspotatisar.