Piggvar med hummer, örter och rostad hummerfond
En lyxig tallrik med Piggvar och hummer som serveras tillsammans med en smakrik och örtig hummerfond. Ljuvliga smaker och en fantastiskt god middag.
4
Ingredienser
- 800 g piggvarsfilé (eller annan plattfisk såsom rödtunga, slätvar etc)
- 1 st kokt hummer
- 2 dl hummerbuljong
- 2 dl crème fraiche
- 30 g smör
- 1 msk hackad dragon
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk hackad gräslök
- citronsaft
- salt och peppar
Gör så här:
1. Koka din egen hummerfond – recept hittar du här.
2. Koka upp fonden och tillsätt smör.
2. Dela piggvaren i fyra bitar. Hetta upp en stekpanna, blanda smör och olivolja och stek dem försiktigt.
3. Koka upp crème fraiche och reducera tills 1,5 del återstår. Dela hummerköttet i ca 1 cm stora bitar. Hacka dragon, persilja och gräslök. Tillsätt hummer och örter i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera piggvar tillsammans med hummerfond och små smörslungade delikatesspotatisar.