Recept

Torskrygg med smashed potatis – Catarina König

I samarbete med Catarina König, decenniets mästerkock, har vi fått välja vin till den här magiskt goda torskryggen med härliga tillbehör. Löjrom, brynt smör, potatis och pepparrot. Superenkelt att laga hälsar @matfashionistan, lyxigt och gott för alla tillfällen. Till torskryggen passar en fatad Chardonnay utmärkt bra. Prova med Brocard Bourgogne Chardonnay 2021. Vinet finns på Systembolaget.

>> Receptet finns också här

Portioner:

4

Torskrygg a la Catarina König
Ingredienser
  • 600 g torskrygg, 4 bitar à 150g
  • salt + smör hyvlat över
  • 5-6 kvistar färsk timjan
  • 150 g smör
  • 800 g så delikatesspotatisar
  • 2 dl smetana
  • 1 citron, rivet skal + några droppar saft
  • 1-2 msk färsk riven pepparrot (alt. pepparrot på tub efter smak)
  • Löjrom
  • Finskurna salladsärtor
  • Dill

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125 grader varmluft.

2. Koka potatisen med skal på i saltat vatten

3. Lägg torskryggarna i en ugnsform. Salta runt om och lägg en skiva smör på varje. Toppa med ett par kvistar färsk timjan. Sätt in i ugnen och låt bakas ca 15-20 min, tills innertempen når 48 grader.

4. Blanda samman ingredienserna till citron- och pepparrotskrämen. Smaka av med salt, peppar och ställ svalt. (Jag lägger i spritspåse)

5. Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllene nötigt.

Servering
Krossa potatisarna med ett bestämt tryck med en gaffel. Lägg upp på tallrikar.
Lägg torskryggen ovanpå och ringla över det brynta smöret, rikligt.
Klicka ut citron- & pepparrotskräm, löjrom och dekorera med finskurna salladsärtor och färsk dill

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ