Recept

Pasta ai funghi

Plocka svamp eller köp dina favoriter och laga den godaste pastan! Pasta ai funghi står för ”pasta med svamp” på Italienska, och serveras med parmesan och krispig pancetta, men går även jättebra att göra helt vegetarisk om pancettan utesluts, eller ställ den på sidan så får alla bestämma själva! Passar utmärkt till fredagsmyset tillsammans med viner från Toscana, exempelvis vinet TRE.

Portioner:

4

Pasta ai Funghi Toscana
Ingredienser
  • 500 g valfri pasta av bättre kvalité
  • 1 l blandad svamp efter säsong
  • 3 dl mörk spädd kycklingbuljong
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk plockad timjan
  • 100 g smör
  • 100 g fintärnad pancetta (alt. bacon)
  • 1 st finhackad bananschalottenlök
  • 2 msk smör för stekning
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Stek den hackade pancettan på mellansvag värme tills den är krispig.

2. Låt den torka av på hushållspapper.

3. Stek svampen i smör med salt, peppar och timjan.

4. Slå på buljongen och koka ihop i ca 5 min.

5. Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten tills den är al dente.

6. Klicka i smöret i buljongen och koka upp.

7. Vänd i pastan och tillsätt persilja.

8. Avsluta med parmesan och pancettan över din pasta ai funghi.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ