Recept

Spaghetti med räkor

Spaghetti! Vilken är din favoritpasta? Välja den pastaformen som du gillar bäst och bjud på en himmelskt god spaghetti med räkor, gärna färska men på burk går också bra. Toppa med nymalen espelettepeppar samt hackad färsk bladpersilja och bjud ett glas Riesling till middagen. Kolla in Weingut Leitz! Eller prova något nytt från Italien – Verdicchio di Metalica bjuder på härliga cirtussmaker som passar utmärkt till sältan i skaldjuren. Mineraldrivet med en livlig syra – vinet finns i Vinbutiken i Vinklubben!

Portioner:

4

Spaghetti med räkor
Ingredienser
  • ca 350 g skalade räckor
  • ca 400 g spaghetti
  • 150 g smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • saft och zest av en halv citron
  • 1/2 dl finhackad schalottenlök
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Espelettepeppar

Gör så här:

1. Sätt på en gryta med välsaltat vatten till pastan.

2. Sautera schalottenlök och vitlök i olivoljan med en nypa salt. Tillsätt vitt vin och låt reducera in i löken.

3. Börja koka pastan, när det är cirka fyra minuter kvar av koktiden på pastan, ta cirka 2 dl kokvatten och tillsätt i löken. Låt koka upp och montera sedan i smöret, tillsätt sedan citronsaften.

4. När pastan är klar, slå av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka i grytan. Tillsätt räkor, smör, citronzest och persilja. Servera med valfri mängd espelettepeppar samt färskriven parmesan.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ