Spaghetti med räkor
Spaghetti! Vilken är din favoritpasta? Välja den pastaformen som du gillar bäst och bjud på en himmelskt god spaghetti med räkor, gärna färska men på burk går också bra. Toppa med nymalen espelettepeppar samt hackad färsk bladpersilja. I glaset? Prova något av de vita vinerna från Talamonti! Både Talamonti Trebì och det nya vinet Trabocchetto bjuder på härliga smaker som passar utmärkt till sältan i skaldjuren. Friska och fruktdrivna viner – vinet finns när du loggar in i Vinbutiken i vår Vinklubb.
4

Ingredienser
- ca 350 g skalade räckor
- ca 400 g spaghetti
- 150 g smör
- 2 dl vitt vin
- 1 dl hackad bladpersilja
- saft och zest av en halv citron
- 1/2 dl finhackad schalottenlök
- 1 st finhackad vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- salt
- Espelettepeppar
- riven parmesan eller pecorinoost
Gör så här:
1. Välj din favoritpasta! Sätt på en gryta med välsaltat vatten till pastan.
2. Sautera schalottenlök och vitlök i olivoljan med en nypa salt. Tillsätt vitt vin och låt reducera in i löken.
3. Börja koka pastan, när det är cirka fyra minuter kvar av koktiden på pastan, ta cirka 2 dl kokvatten och tillsätt i löken. Låt koka upp och montera sedan i smöret, tillsätt sedan citronsaften.
4. När pastan är klar, slå av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka i grytan. Tillsätt räkor, smör, citronzest och persilja. Servera med valfri mängd espelettepeppar samt färskriven parmesan eller pecorinoost.