Recept

Kall grönsakssoppa

Sval och krispig, kall grönsakssoppa. Förbered din consommé redan dagen innan. Lägg sedan i en burk med lock, lagom för en person. Perfekt att ta med på picknicken. Lätt att göra, lätt att förbereda och lika enkelt att ta med. Självklart går det att variera vilka grönsaker man lägger i – sparris kan vara gott också eller lite soyabönor.

Portioner:

1

Kall grönsakssoppa
Ingredienser
  • 2 dl små knutar blomkål
  • 1/2 skalad, tärna gurka
  • 20 st halverade körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 1/2 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl finskurna lättkokta haricots verts
  • 3 mask finskuren gräslök
  • 8 st medelstora tomater
  • 6 st basilikablad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker

Gör så här:

Grönsaker
1. Dela blomkålen i mindre bitar, tärna gurkan, halvera tomaterna och oliverna (om de är stora).

2. Koka haricots verts snabbt, skölj i kallt vatten och dela dem sedan på mitten. Hacka gräslöken grovt.

3. Lägg grönsakerna i burkar med lock, lagom för en portion och enkel att ta med ut på picknick.  Självklart går det bra i en tallrik också, om du är hemma.

Tomatconsommé
1. Skär tomaterna i grova bitar. Mixa tillsammans med salt, socker och basilikabladen i en matberedare. Häng det du har mixat i en silduk eller liknande. Sätt en bunke under och låt stå i kyl över natten. Smaka eventuellt av tomatconsommén med mer salt. Slå den klara tomatvätskan över de resterande ingredienserna ca 2 timmar innan du ska servera.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ