Recept

Hummerfond

Koka din egen hummerfond! Utmärkt att frysa in och använda när det behövs som bas i såsen till fina fisken. Går utmärkt att koka med andra skaldjur också.

Hummerbuljong - koka själv
Ingredienser
  • ca 1 kg hummerskal
  • 2 st grovhackad gul lök
  • 1 st tärnad selleristjälk
  • 2 st tärnade morötter
  • 1/2 tärnad fänkål
  • 1/2 dl olivolja
  • 15 st svartpepparkorn
  • 1 st stjärnanis
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl torrt vitt vin

Gör så här:

1. Rosta hummerskalen i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.

2. Hacka gul lök, skala och tärna morötter och fänkål, tärna selleri. Fräs allt tillsammans i en kastrull med olivoljan, det får gärna ta färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor, fräs i ytterligare någon minut.

3. Tillsätt de rostade hummerskalen och täck med kallt vatten. Låt koka upp, sjud sedan i ca 30 minuter. Låt därefter buljongen stå och dra i ca 30 minuter, sila av. Koka upp buljongen igen och smaka av med lite salt och peppar.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ