Caesardressing med svensk touch
Caesarsallad – en klassiker och en solklar favorit hos många. Här bjuder Vinkocken Anders på sin goda Caesardressing med en svensk touch och en härlig kombination med Västerbottensost. Enkel att tillaga och lätt att förbereda. Bryn kycklingfilé och dela i mindre bitar. Servera tillsammans med romansallad, tärnad avocado, lite smulat bacon samt krutonger på ett stort fat. Ringla över din krämiga dressing och servera gärna tillsammans med ett glas Chablis från Chabliskungen Jean-Marc Brocard – Chablis Sainte Claire Vieilles Vignes passar utmärkt.
Ingredienser
- 3 st ägg
- 5 dl matolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk citronsaft
- 5 st ansjovisfiléer
- 1 dl finriven Västerbottensost
- salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Lägg försiktigt ner äggen i kokande vatten, koka i 2 minuter.
2. Gröp ur äggen (både gulan och vitan) och lägg i en mixer tillsammans med ansjovisen. Börja mixa och tillsätt oljan försiktigt likt en majonnäs. Tillsätt vinäger, citronsaft och ost. Mixa i cirka 15 sekunder. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.
3. Servera till en Caesarsallad med kyckling och krutonger.