Grillad portabello med ramslöksdressing
Grillad Portabello med ramslöksdressing. Servera helt vegetariskt eller som ett tillbehör till grillad fisk, kött eller kyckling. Dressingen är också god att servera till en matig sallad. Variationerna är många.
Till den som önskar vitt vin till maten rekommenderar vi gärna ett stilmässigt lite kraftigare vitt vin såsom Bourgogne Blanc Les Sétilles eller Calera Chardonnay. På den röda sidan rekommenderar vi gärna Brancaia TRE från Toscana eller Venta la Vega Ternario 1.
4

Ingredienser
- ca 6 stora portabellosvampar
- 2 dl smetana
- 50 g ramslök
- 1/2-1 dl olivolja
- 2 dl rostade cashewnötter
- zest och saft från en halv citron
- salt och peppar
Gör så här:
1. Mixa ramslöken tillsammans med olivoljan till en slät olja.
2. Tillsätt smetana och smaka av med citronzest och saft, salt och peppar.
3. Gnid in svampen med olivolja samt salt och peppar. Lägg på grillen och grilla tills svampen är mjuk. Dela upp grillad portabello i fyra delar när den svalnat något och lägg på ett fat. Ringla över dressingen, grovhacka cashewnötterna och strö över.
Tips! Dressingen är även god som kall sås, exempelvis till en matigare sallad.