Tryffelchips
Fredagsmys! Det fixar du snabbt, på bara några minuter – enklare än så här kan det nog inte bli. Med bara fyra ingredienser och ett snyggt fat så är det klart. Varsågod, vi bjuder på fredagsmys med tryffelchips, krämig smetana, smakrik Västerbottenost och finhackad gräslök. Vintipset till tryffelchipsen blir Vino Nobile di Montepulciano från Poliziano i Toscana.
Ingredienser
- en påse tryffelchips
- ca 1,5 dl smetana
- ca 1,5 dl riven Västerbottenost
- 3 msk hackad gräslök
Gör så här:
1. Sprid ut tryffelchipsen på ett vackert fat.
2. Lägg Smetana i en spritspåse, klipp ett lagom stort hål och spritsa över chipsen i tunna strängar.
3. Riv osten och strö över chipsen.
4. Avsluta med hackad gräslök – pricken över i:et!
Klart att servera!