Recept

Enkelt tilltugg med heta räkor

Enkelt tilltugg och dessutom kanske det bästa tilltugg du kan tänka dig. Med bara fyra ingredienser svänger du ihop det här på bara några minuter! Dessa heta räkor är otroligt goda och smakrika. Köp gärna färska och skala, men räkor på burk går också bra. Ett enkelt tilltugg som gör succé på både på festen eller när du vill ge vardagen lite extra glans. Servera som tilltugg till drinken innan middagen eller i ett blad av hjärtsallad, som förrätt. Vad du än väljer passar en fruktig Riesling helt perfekt. Den starka i srirachamajonnäsen och sötman i en Riesling är en mycket bra kombination.

Heta räkor som enkelt tilltugg
Ingredienser
  • Färska räkor eller räkor i lag
  • Srirachamajonnäs
  • Koriander
  • Naturella crostini

Gör så här:

1. Skala räkorna, eller häll av lagen om du köpt på burk. Låt dem rinna av en liten stund.

2. Blanda räkorna med 3-4 msk srirachamajonnäs. Mängden majonnäs beror på hur mycket räkor du har.

3. Lägg upp räkröran på crostini och garnera med lite koriander.

Servera och njut tillsammans med ett glas fruktig Riesling.

Tips! Om du inte vill att majonnäsen ska bli för stark, blanda i lite vanlig majonnäs också. Då blir det en mildare rätt.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ