Chips med svampcrème och Västerbottensost
Svampsäsong och chips! Välj din favoritsvamp och blanda ihop en smakrik svampcrème till fredagschipsen. Plocka, hacka, rör och montera – snabbt fixat och gott till både fest och fredagsmys. Servera chipsen på ett stort fat och glöm inte Västerbottensost på toppen. Bjud gärna ett glas av det intensivt smakrika och generösa vinet från den lilla spanska vinregionen Jumilla. Morra Alta Organic Monastrell 2022 blir perfekt i stora kupor. Häll upp på en karaff och servera gärna lite svalt.
Ingredienser
- 2 dl majonnäs
- 0,5 dl Smetana
- 1 msk citronsaft
- 200 g valfri svamp
- 2 msk hackad bladpersilja
- 2 msk hackad gräslök
- 1 påse naturella chips
- salt och peppar
- riven Västerbottensost
Gör så här:
1. Stek svampen så all vätska försvinner, låt svalna.
2. Rör ihop majonnäs, Smetana, hackad persilja samt lite citronsaft.
3. Finhacka svampen och blanda ihop med resterande ingredienser.
4. Smaka av med salt och peppar. Blir majonnäsen väldigt tjock, späd med lite vatten. Lägg i en spritspåse (eller en vanlig påse) och klipp ett lite större hål.
5. Lägg upp chipsen på ett större fat och ringla över svampcrème. Avsluta med lite riven Västerbottensost och strössla över gräslöken.