Recept

Caesardressing med svensk touch

Caesarsallad – en klassiker och en solklar favorit hos många. Här bjuder Vinkocken Anders på sin goda Caesardressing med en svensk touch och en härlig kombination med Västerbottensost. Enkel att tillaga och lätt att förbereda. Bryn kycklingfilé och dela i mindre bitar. Servera tillsammans med romansallad, tärnad avocado, lite smulat bacon samt krutonger på ett stort fat. Ringla över din krämiga dressing och servera gärna tillsammans med ett glas Chablis från Chabliskungen Jean-Marc BrocardChablis Sainte Claire Vieilles Vignes passar utmärkt.

Caesarsallad
Ingredienser
  • 3 st ägg
  • 5 dl matolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 5 st ansjovisfiléer
  • 1 dl finriven Västerbottensost
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Lägg försiktigt ner äggen i kokande vatten, koka i 2 minuter.

2. Gröp ur äggen (både gulan och vitan) och lägg i en mixer tillsammans med ansjovisen. Börja mixa och tillsätt oljan försiktigt likt en majonnäs. Tillsätt vinäger, citronsaft och ost. Mixa i cirka 15 sekunder. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.

3. Servera till en Caesarsallad med kyckling och krutonger.

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ