Recept

Röding med sparris, blåmusslor och färskpotatis

Röding är en laxfisk som kan serveras stekt i pannan,  bakad i ugnen, grillad, rökt eller gravad. Möjligheterna är många – här bjuder vi på recept med bakad röding i ugn som serveras med en ljuvlig kompott av musslor, sparris och kokt färskpotatis.

Röding
Ingredienser
  • 4 st rödingfiléer
  • 1 kg blåmusslor
  • 20 st grön sparris
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk grovhackad dill
  • 20 st små kokta färskpotatisar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Börja med att koka musslorna i det vita vinet, sila av dem och spara buljongen. Låt musslorna svalna något innan du plockar köttet.

2. Skala eventuellt sparrisen, skär av längst ner och koka hastigt al dente i saltat vatten, kyl ned i kallt vatten.

3. Tvätta och skrapa potatisen, om det behövs. Koka till den är nästan mjuk. Kyl ned i kallt vatten så den inte blir överkokt.

4. Koka upp musselbuljongen och tillsätt grädden. Koka upp, tillsätt smör och mixa. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tillsätt potatisen och värm på svag värme.

5. Salta och peppra rödingen. Baka på 100 grader i ugnen tills skinnet släpper – då är den klar. Lägg i sparris och plockade blåmusslor i såsen tillsammans med potatisen, avsluta med hackade örter. Servera på en vacker tallrik med fisken på toppen.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ