Råmarinerad röding med asiatisk dressing
Heta asiatiska smaker i en spännande kombination ger dig en fantastiskt god asiatisk dressing. Tillsammans med råmarinerad röding blir det en enkel, snygg och smakrik förrätt eller tilltugg.
Tips! Servera på ett blad av hjärtsallad garnerat med chili, jordnötter och mynta. Enkelt att äta med händerna! Till de asiatiska smakerna passar det utmärkt att servera ett glas väl kyld Riesling från exempelvis den tyske producenten Leitz till, välj mellan en torr eller ett vin med en liten sötma som balanserar upp hettan i dressingen, våga prova!
4

Ingredienser
- 400 g skinnfri rödingfilé
- 2 dl limejuice
- 0,5 msk socker
- 0,5 msk salt
- 1/2 dl risvinäger
- 3 msk socker
- 1 msk ingefära
- 1 msk skivad röd chili
- 2 msk fisksås
- 1 msk limejuice
- 1 msk grovhackad mynta
- 2 msk hackad koriander
Gör så här:
1. Skiva rödingen tunt. Marinera rödingen i limejuice, socker och salt i ca 2o minuter.
2. Medan rödingen marineras: koka upp risvinäger, socker och chili. Låt svalna och tillsätt resten av ingredienserna.
3. Häll av rödingen och blanda med asiatisk dressing.
4. Servera som en förrätt eller ett tilltugg i ett blad av hjärtsallad. Garnera med mynta, lite chili och grovhackade jordnötter.