Specialister på Zinfandel

Seghesio Family Vineyards

1886 lämnade Edoardo Seghesio Italien och Piemonte. Än idag finns Seghesionamnet kvar i Piemonte som producenter av några av de bättre vinerna därifrån. Edoardo slog sig ned i norra Sonoma, som så många andra italienare. Han tog anställning som vinmakare på Italian Swiss Colony, som på den tiden var en dominerande producent i området. Idag producerar Seghesio amerikansk Zinfandel i världsklass.

Edoardo gifte sig med Angela 1893 och planterade sina första vingårdar redan 1895. Sedan dess har Seghesio varit ett familjeföretag, fram till 2011 då det blev en del av Crimson Wine Group. Familjen är fortfarande idag aktiv i företaget genom femte generationen Ned Neumiller, som är ansvarig för vingårdsarbetet. Vinmakare, sedan 2015, är Andy Robinson.

Arealen sträcker sig över knappt 180 hektar mark, framför allt i Russian River Valley, Dry Creek Valley samt Alexander Valley. Deras gamla planteringar gör Seghesio till något av pionjärer vad gäller Zinfandeldruvan, vilken också är företagets kännemärke. Buteljering under egen etikett började dock först 1983. 1993 beslutade Ted och Peter Seghesio att satsa ytterligare på högkvalitativa viner, vilket hade stora effekter på både vinmakning och produktion. Produktionen skars ner med två tredjedelar och hela vinifikationsprocessen genomgick stora förändringar.

Seghesio arbetar noggrant och målmedvetet i sina vingårdar för att kunna producera Zinfandelviner av högsta klass. Vid ”veraison”, dvs vid den tidpunkt då druvan skiftar färg från grön till blå går man igenom vingårdarna minutiöst och de klasar som inte uppvisar homogen mognad klipper vingårdsarbetarna bort. På så sätt skördar man bara klasar där alla druvor har en optimal mognad. Seghesio är välkända och respekterade i området för sitt noggranna vingårdsarbete. Idag producerar man amerikansk Zinfandel i världsklass.

>> Lyssna när familjen Seghesio själva berättar om sin historia och sina vingårdar.

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

Seghesio Family Vineyards

Vinmakare:

Andy Robinson

Grundades:

1895

Land:

USA

Region:

Sonoma

Yta:

180 hektar

Följ oss på Instagram @seghesio

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ