Dynamisk duo från det soldränkta Spanien

Marc&Thomas

Två passionerade vinmakare med ett nytt projekt framför sig. Spanien är ett klassiskt vinland och deras gemensamma mål är att producera kvalitetsviner till bra priser. Både Marc och Thomas har erfarenhet och bakgrund i vinets värld. Här finns både stor kunskap och engagemang. Ett spännande projekt att följa.

 

>> Succéboxen i ny och generös årgång

>> Jumilla – framtidens vinregion

>> Morra Alta är Sveriges bästa ekologiska röda vin på box

>> Hellowinelovers – “Seriös lek bland vinrankorna”

Marc&Thomas är den dynamiska duon bakom Morra Alta. Det är ett nystartat projekt av två passionerade vinmakare med målet att producera kvalitetsviner med stort prisvärde från det klassiska vinlandet Spanien. Marc Gómez har trots sin relativt unga ålder en lång erfarenhet som vinmakare. Efter två år som vinmakare i Valencia bestämde han sig för att söka nya utmaningar utanför Spaniens gränser. Valet föll på Bordeaux, ett naturligt val för Marc som spenderade delar av sin uppväxt i Frankrike. 2016 återvände Marc till Valencia för att jobba som konsult och vinmakare åt flera olika vinerier. De senaste åren har han nått stora framgångar genom sitt arbete hos Antonio Arraez i Jumilla. 2021 startade nästa kapitel i Marcs karriär då han startade Marc&Thomas tillsammans med Thomas Feenstra.

Thomas startade sin karriär inom familjeföretaget, med export av spanska viner, främst till Nederländerna, där Thomas är född. Thomas passion för vin gjorde att han tog steget vidare för att jobba med export hos flera olika vinproducenter och utvecklade även ett kunnande som vinmakare. Det gav kunskap och insikter om vad kunderna efterfrågar och den stora potentialen som finns inom spansk vinproduktion. Et voilà, Marc&Thomas grundades. Deras gemensamma mål är att hitta de bästa vingårdarna för att producera viner som överraskar och överträffar kundernas förväntningar på vad det historiska vinlandet Spanien kan erbjuda.

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Marc&Thomas

Vinmakare:

Marc Gómez och Thomas Feenstra

Grundades:

2021

Land:

Spanien

Region:

Jumilla

Yta:

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ