2023-06-07

Morra Alta är Sveriges bästa ekologiska röda vin på box

Sveriges bästa ekologiska röda vin på box är Morra Alta Monastrell 2021. En nyhet som bara funnits på Systembolagets hyllor ett par månader. Guldmedaljen delades ut på Vinordic Wine Challenge, Sveriges största vintävling sedan 25 år tillbaka. Syftet med tävlingen är att hitta de mest prisvärda vinerna just nu och alla viner är provade genom en stor blindprovning.

– Eftersom alla viner är provade blint har alla viner också samma möjlighet att få ta emot pris, säger Josef Andirik, som är producentansvarig på Vinhandeln. Att få ta emot en guldmedalj i en sådan provning är oerhört glädjande och en fin bekräftelse. I det här fallet, med vårt nya boxvin, är det också ett kul mottagande av ett helt nytt vin.

Bästa ekologiska röda vin på box

Morra Alta är 100% Monastrell från den lilla vinregionen Jumilla i sydöstra Spanien, en region på frammarsch där den nya generationens vinmakare kliver fram med en strävan om att göra viner av hög kvalitet. Intresset för Jumilla bara ökar. Vinet är förpackat i en klimatsmart och hållbar bag-in-box vilket går helt i linje med strävan att bidra till en minskad miljöpåverkad.

Druvorna till Morra Alta är ekologiskt odlade, på höga höjder och allting är handskördat. Det är ett generöst och smakrikt vin med en härlig fräschör. Det är kryddigt och intensivt med smaker av plommon, mörka körsbär och kryddor. Morra Alta finns i samtliga Systembolagsbutiker i Sverige.

Morra Alta Organic Monastrell 2021 • nr 13026 • 199 kr • 2 000 ml • alk. 14,5%

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ