2023-03-15

Jumilla – framtidens vinregion

I sydöstra Spanien, väster om Alicante ligger Jumilla – ett litet vindistrikt men definitivt en vinregion på väg framåt. Den nya generationens vinmakare som strävar efter att göra viner av hög kvalitet tar allt större plats och intresset för Jumilla ökar.

Systembolagets tydliga målsättning om att minska klimatpåverkan gör att förfrågningar på nya viner idag till stor del domineras av klimatsmarta förpackningar såsom BIB, PET-flaskor och burkar. ”Vi försöker också göra rätt och vill gärna bidra till en minskad miljöpåverkan, men utan att kompromissa bort våra kvalitativa kärnvärden och vår vilja att arbeta med “Människan och Vingården”. Alternativen är inte så många, men med den nya boxen Morra Alta Monastrell från höghöjdsvingårdar i spanska Jumilla har vi hittat något spännande och bra, tycker vi.” säger Johan Lidby.

Marc&Thomas är personerna bakom vinet. De är både goda vänner och vinmakare med en gemensam dröm och vilja om att visa det moderna Spaniens viner. Morra Alta Monastrell är resultatet av deras samarbete och det nya boxvinet på Systembolaget, som från och med den 1 mars står på hyllan i samtliga butiker. Den klimatsmarta och hållbara förpackningen går helt i linje med strävan att bidra till en minskad miljöpåverkan.

Vi försöker också göra rätt och vill gärna bidra till en minskad miljöpåverkan, men utan att kompromissa bort kvalitet.

Druvorna odlas ekologiskt, på höga höjder och skördas för hand. Allting är noga utvalt, redan i vingårdarna. Den höga höjden skänker vinet en härlig fräschör som blandas med en generöst fruktig stil. Vinet är kryddigt, intensivt och smakrikt med toner av mörk och röd frukt, choklad, lakritstoner, kryddor och fat.

Morra Alta Monastrell 2021 finns på samtliga Systembolag i Sverige.
Nr 13026 | pris 199 kr | alk. 14,5% | 2 000 ml

>> Pressbild – Morra Alta

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ