2023-10-04

Succéboxen i ny och generös årgång

I mars i år lanserade vi den första årgången av Morra Alta Monastrell. Den mottogs med öppna armar och vi kan idag, efter många höga betyg och en guldmedalj i Vinordic Wine Challenge, konstatera att det blev succé direkt. Vi följer upp succéboxen med den nya, varma och inbjudande årgången 2022.

Vi är stolta över att ha vårt namn på förpackningen.

De två nära vännerna Marc&Thomas står bakom succévinet Morra Alta, med den gemensamma drömmen och önskan om att visa det moderna Spaniens viner för omvärlden. Druvorna som bygger detta smakrika och fruktiga vin växer i vingårdar på hög höjd i den lilla vinregionen Jumilla, i bergen strax väster om Alicante. Allt odlas ekologiskt och skördas för hand. “Det är alltid roligt när ett nytt vin mottas så väl som den första årgången av Morra Alta gjorde. Att få en guldmedalj direkt i den prestigefulla Vinordic-tävlingen är verkligen ett kvitto på att vårt motto ”noga utvalda viner” är rätt väg att gå. Vi är stolta över att vi har vårt namn på förpackningen,” säger Johan Lidby. “Nu ser vi fram emot årgång 2022!”

Morra Alta, Marc& Thomas, oktober 2023

2022 var ett varmt år i Spanien, på många håll med temperaturer över 40 grader under sommarmånaderna, vilket ledde till stora utmaningar i flera av Spaniens vinregioner. Jumillaregionen var dock ett undantag mycket tack vare att de gamla vinstockarna i de magra och steniga vingårdarna sedan länge acklimatiserat sig till höga temperaturer. Vingårdarna där druvorna till Morra Alta växer påverkades därför inte på samma sätt av de höga och varma temperaturerna. I stället karaktäriseras denna nya årgång generös frukt och en lite mer avrundad syra. Vinet har en mycket fin balans och en välbalanserad fräschör och struktur.

Att vinet dessutom är förpackat i en klimatsmart och hållbar förpackning går helt i linje med vår strävan att bidra till en minskad miljöpåverkan. Morra Alta Monastrell 2021 finns på samtliga Systembolag i Sverige.

nr 13026 | pris 199 kr | alk. 14,5% | 2 000 ml

>> Pressbild Morra Alta Organic Monastrell 2022

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ