Från musiker till vinmakare

Efter att ha gett upp sin dröm om att bli musiker utbildade sig Peter Logan inom biologi och kemi för att arbeta som kemist. Det dröjde dock inte länge för Peter att förstå att detta inte var hans kall i livet. Då hans far beslutade sig för att börja arbeta med vin såg Peter en möjlighet att kunna nyttja sina nya kunskaper på andra sätt där även kreativitet och passion kunde få plats. Peter utbildade sig till slut även till vinmakare i Adelaide och började sedan arbeta tillsammans med sin far på egendomen.

Totalt består egendomen idag av 102 ha i vindistrikten Orange och Mudgee som ligger 25 mil väster om Sydney. Både Orange och Mudgee är så kallade “cool climate”-områden, där vingårdarna ligger på 600-1000 meter över havet. Svala nätter och morgnar och solen från öknen i väst ger druvor med mycket fräschör och komplexitet. Jordmånen i Orange består mestadels av vulkanisk jord eftersom området ligger ovanpå en gammal utdöd vulkan. I området Mudgee domineras jordmånen istället av järn och kvartssten.

Peter Logan producerar vin från Australien med en önskan och ett mål om att visa upp Orange och Mudgees speciella “terroir” i sina viner. Han använder endast naturlig jäst och är återhållsam med ekfat. Balans, fräschör och komplexitet i vinerna är det Peter strävar efter och det tycker vi han lyckas fantastiskt bra med.

>> Se filmen från Logan Wines här

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Logan Wines

Vinmakare:

Peter Logan

Grundades:

1997

Land:

Australien

Region:

Orange & Mudgee

Yta:

102 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ