Vinprovning

Leitzprovning med producentbesök – Munskänkarna

På kullarna längs Rhen, i den tyska lilla byn Rüdesheim odlar Johannes Leitz magiska druvor. Han fick ta över egendomen när han bara var 21 år, då hans far hastigt gick bort. Ett stort ansvar för en ung person, men idag vet vi att han lyckats fantastiskt väl! Egendomen är idag 40 hektar stor och uppdelad på ett antal olika vingårdslägen. Med Riesling i fokus och med kvalitet som ledord har Johannes berikat vinvärlden med sina underbara viner. I december fick han stor uppmärksamhet här i Sverige då han tilldelades utmärkelsen Gyllene Glaset av tidningen Allt om Mat och en vecka senare även fick ta emot priset för Årets Vinhus av tidningen Allt om Vin.

Den 16 mars är det dags för Rieslingprovning tillsammans med Weingut Leitz. Vi provar tre olika viner, varav ett är Leitz hyllade alkoholfria vin. Vi kommer även prata om de tre sk. Berg-vinerna. Vi hoppas att Johannes själv kan vara med oss under provningen. Provningen är helt kostnadsfri och vi räknar med att den kommer att ta 45 minuter.

Vi kommer prova dessa tre viner:
Eins Zwei Zero Riesling NV – nr 11901, 69 kr
Eins Zwei Dry 2019 – nr 5822, 99 kr (finns både på halvflaska och på magnum)
Magic Mountain 2019 – nr 70626, 159 kr

Vi kommer även prata om Leitz Berg-viner om ni vill prova dessa eller något av dem:
Berg Schlossberg Ehrenfels 2018 – nr 95226, 349kr (finns i vissa butiker)
Berg Kaisersteinfels Terassen 2018 – nr 76273, 329kr (beställningssortimentet)
Berg Roseneck Katerloch 2018 – nr 76627, 399kr (beställningssortimentet)

Mötesinbjudan via Zoom* kommer på förmiddagen den 16 mars. Det enda du behöver göra är att se till att du har vinerna hemma samt tre olika glas att prova i. Sen är det bara att lyssna, lära och prova tillsammans med oss. Varmt välkomna!

Tänk på att du bara behöver anmäla en person även om ni är fler som provar tillsammans, dvs en mailadress per sällskap.

* Vi använder Zoom, ett program finns för både Mac, PC, iPhone, iPad och Android-telefoner. Det är väldigt lätt att installera (görs nästan automatiskt första gången du kopplar upp dig). Testa gärna på https://zoom.us/test

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ