Med stort fokus på de branta vingårdarna i Südsteiermark

Weingut Lackner-Tinnacher

Familjen har producerat vin på egendomen sedan 1770. Katharina Tinnacher tog över 2013 och började direkt att ställa om till ett ekologiskt jordbruk. En utmaning på riktigt i de branta vingårdarna i Südsteiermark.

Steinbach 12, 8462 Gamlitz, Österrike

www.tinnacher.at/en/home/

Weingut Lackner-Tinnacher äger och producerar vin från 27 hektar vingårdar. Merparten av dessa vingårdar ligger i kommunen Gamlitz som även är huvudort i området. Vineriet ligger i den närliggande byn Steinbach, mitt i ett hav av vingårdar. Egendomen fick namnet Lackner-Tinnacher efter att Katharinas föräldrar gifte sig 1978. Det är Katharinas morfar Franz Lackner och pappa Fritz Tinnacher som har planterat de vingårdar som man producerar vin från idag.

Katharina Tinnacher

ÖSTERRIKE

Landet där antal druvodlare per capita är högst i världen

Vinframställning i Österrike är en gammal och stolt tradition. Produktionen är än i dag uppdelad i små enheter. De flesta nuvarande vingårdarna var ursprungligen blandade lantbruk med grönsaker, säd eller boskap. Drygt hälften är mindre än fem hektar. Vin från Österrike är inte en massprodukt, varje flaska bär den enskilda vingårdens prägel. Vindistrikten ligger vid foten av alperna i öster, med optimala klimat– och jordmånsförhållanden.

Fakta

Producent:

Weingut Lackner-Tinnacher

Vinmakare:

Katharina Tinnacher

Grundades:

1770

Land:

Österrike

Region:

Südsteiermark

Yta:

27

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ