Vaniljkräm
Krämigt, lent, gott och väldigt enkelt. Servera din vaniljkräm tillsammans med färska jordgubbar och strössel från drömmar. Ett annat tips är att servera tillsammans med en saftig sockerkaka med halverade jordgubbar på, eller gör din egen jordgubbstårta med en botten av rulltårta eller maränger. En användbar vaniljkräm med andra ord, som du gärna kan göra dagen innan servering. Servera Rabl Eiswein till din dessert – passar utmärkt.
Ingredienser
- 0,5 l mjölk
- 5 st äggulor
- 115 g socker
- 35 g maizenamjöl
- 1/2 - 1 vaniljstång
Gör så här:
1. Dela och skrapa ur vaniljstången. Häll mjölk i en kastrull och tillsätt vaniljstång samt frön.
2. Värm mjölken försiktigt. Rör gärna hela tiden så mjölken inte bränner i kastrullen. Ställ åt sidan.
2. Vispa ihop äggulorna med socker och maizenamjöl. Plocka ur vaniljstången ur mjölken.
3. Häll mjölken över äggblandningen. Blanda noga.
4. Koka upp blandningen under ständig vispning, så att mjölsmaken försvinner. Kyl din vaniljkräm i kylskåpet någon timme. Tillsätt sedan ca 1 dl vispad grädde eller crème fraiche.
5. Servera vaniljkräm tillsammans med färska jordgubbar och lite strössel av drömmar på toppen, eller tillsammans med en saftig sockerkaka. Blir också gått i en klassisk jordgubbstårta. Rabl Eiswein passar utmärkt i glaset!