Crème Brûlée
Bjud på en riktig klassiker och servera en härligt krämig Crème Brûlée. Förbered gärna smeten dagen innan och ställ kallt i kylskåpet, så är du redo när det är dags att bjuda på dessert. Vi rekommenderar Fonseca 20 Year Old Tawny Port till din Crème Brûlée. Med sin bärnstensfärg och sina smaker av torkad frukt och choklad kommer det bli en riktigt bra kombination. En klassisk dessert som passar till alla tillfällen. Garnera gärna med lite färska bär!

Ingredienser
- 145 g äggula
- 120 g socker
- 6 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk (3%)
- 2 vaniljstänger
- Socker för att bränna
Gör så här:
1. Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstängerna i en bunke. Tillsätt äggulor och socker. Rör inte utan vispa tills sockret löser sig.
2. Tillsätt mjölk och grädde och blanda ihop. Lägg i de urskrapade vaniljstängerna. Låt smeten stå i kylen minst 12 timmar.
3. Sila smeten och häll upp i önskade formar. Baka av i varmluft på 90 grader tills smeten stannar. Låt svalna och sätt i kyl minst två timmar.
4. Ta fram din brulée ca 30 minuter innan du ska servera. Häll på socker på toppen och bränn av med en brännare.