Tomatsås med fetaost
En otroligt god och användbar tomatsås som du enkelt svänger ihop och som är en fin matkompis till det spanska vinet Morra Alta Organic Monastrell. Tomatsåsen blandas med fetaost och basilika vilket ger den en härlig krämighet och en fin örtig ton som passar utmärkt ihop med vinet. Servera som sås till din favoritpasta, till grillad kyckling eller som en köttfärssås. Morra Alta passar utmärkt i glaset.
4
Ingredienser
- 1 förpackning krossade tomater
- 150 g tärnad fetaost
- 1 liten gul lök, skivad
- 2 st vitlöksklyftor
- 1/2 kruka plockade basilikablad
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
1. Skiva löken och riv vitlöken. Fräs tillsammans i olivolja, utan att få färg, gärna i en kastrull.
2. Tillsätt tomaterna och låt småkoka i ca 30 minuter.
3. Dela fetaosten i mindre bitar och lägg i såsen tillsammans med basilikabladen. Mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar, justera eventuellt syran med lite socker.
4. En perfekt tomatsås till pasta, kyckling eller köttfärs.
Morra Alta Monastrell passar utmärkt till den här såsen oberoende vilket tillbehör du väljer.