Recept

Svamprisotto med tryffelost

En krämig risotto med svamp efter säsong och smak. För en krämigare rätt använd gärna ost av typen Boerenkaas.

Portioner:

4

Ingredienser
  • 1 l blandad svamp efter säsong
  • 3-4 dl Carnaroliris
  • 1 l mörk kyckling-/grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 dl finhackad schalottenlök
  • 100 g riven tryffelost
  • 150 g smör
  • 3 msk finstrimlad bladpersilja
  • 1 msk plockad timjan
  • Salt och peppar
  • ca 2-3 msk citronsaft

Gör så här:

1. Börja med att steka svampen tillsammans med 50 g smör, lägg över i en bunke.

2. Koka upp buljong och vitt vin i en gryta, låt stå på svag värme. Stek löken mjuk utan att den får färg i 1 msk smör, tillsätt ris och timjan. Börja sedan ”mata” riset med den varma buljongen lite i taget, ca 1–2 dl åt gången, koka på medelhög värme. När riset är mjukt men fortfarande har en kärna ”al dente”, tillsätt svamp och 100 g smör. Tillsätt eventuellt lite mer buljong.

3. Avsluta med ost och persilja, smaka av med salt, peppar och bryt av de rika smakerna med citronsaft.

Servera direkt!

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ